Duurzaam kweken
Ook wij bewegen mee met de duurzaamheidsslagen in de tuinbouw. We telen zo biologisch mogelijk. En gebruiken zo veel mogelijk aardwarmte voor de verwarming van onze kassen.
Maximaal biologisch
Ook onze paprika’s moeten beschermd worden tegen insectenplaag en ziektes die de groente kunnen aantasten. Dat doen we altijd zo duurzaam mogelijk:
We kiezen altijd eerst voor de biologische optie. Zo zetten we beestjes uit die de insectenplaag bestrijden.
Daarnaast vangen we water op, om dat te hergebruiken.
Duurzame energie
Onze energie komt steeds meer vanuit aardwarmte. Daar spelen we zelf een grote rol in: in 2006 waren we medeoprichter van het Energiecollectief Wieringermeer (ECW Energy).
ECW Energy ontwikkelt steeds meer innovaties, en ontwikkelt deze door. Daardoor komen er voor ons steeds nieuwe kansen om nóg duurzamer te kweken. Kansen die we in samenwerking met de andere partners in het collectief benutten.
Zo min mogelijk verspilling
Misvormde paprika’s? Rotte paprika’s? Te kleine paprika’s?
Je kunt veel redenen bedenken om bepaalde paprika’s weg te gooien. Maar wij zien juist veel mogelijkheden onze productie zo veel mogelijk te benutten.
Want koeien hebben geen moeite met rotte plekken, bijvoorbeeld. Daarom werken we samen met boeren in onze regio.
En er is altijd wel ergens een mooie afzetmarkt voor ‘imperfecte’ paprika’s. Daarom scheiden wij onze producten voor verschillende doelgroepen.
Zo verspillen we zo min mogelijk van wat bij ons groeit. Ook dát is duurzaamheid.