Onze paprika’s
Wij telen rode paprika’s. Wie kent die typische smaak niet, al is het maar van paprikachips?
Goed voor je gezondheid
Paprika’s hebben een hele goede invloed op je gezondheid. Je kunt ze iedere dag eten.
Onze paprika’s in cijfers
✓ Wij kweken circa 70 miljoen paprika’s per jaar
✓ Jaarlijks planten we 1.200.000 planten in onze kassen
✓ Het duurt circa 49 dagen van vrucht tot volgroeide paprika
✓ Onze paprika’s worden over de hele wereld gegeten
Voedingswaarde
Rode paprika’s zitten boordevol voedingswaarde. Per 100 gram:
- Eiwit (1 gram)
- Vitamine C (150 mg)
- Vitamine A, B1, B2, B6 en B11 (in totaal zo’n 33 mg)
- Kalium (350 mg)
- Natrium (10 mg)
- Calcium (20 mg)
- IJzer (0,4 mg)
- Fosfor (5 mg)
- Magnesium (10 mg)
Let op: een deel van de voedingswaarde raakt verloren wanneer je de paprika kookt of bakt. Laat staan wanneer je het verwerkt in een ander product. Onbewerkt eten is het gezondst! (Én het lekkerst, vinden wij.)